"ÖĞRETMEN DE BENİM ÖĞRENEN DE" E-TWINNING PROJESİ

"Pandemi döneminde bazı okulların iki güne inmesi, ders saatlerinin kısalması ve öğrencilerin dersleri uzaktan takip etmesi durumu meydana gelmiştir. Bu süreç eğitimdeki fırsat eşitsizliğini arttırmıştır. Müfredatın değişmemesi, fırsat eşitsizliğinden dolayı çocukların uzaktan eğitime katılamaması özellikle; kırsal bölgedeki okullar için kazanımları yetiştiremeyip ve konuları detaylı işleyemeyip kayıplar yaşanmasına neden olmuştur.

Projemizin amacı; fırsat eşitsizliğini azaltmak ve kazanımları yetiştirebilmek için ters yüz eğitim modelini uygulayıp zamandan tasarruf edip sınıf içi etkinlikleri arttırarak öğrencide konunun kalıcılığını arttırmaktır.

Ters yüz eğitimde öğrenenler bilgi edinme süreçlerini sınıf dışı etkinliklerle( özetler, araştırmalar, videolar vb.) gerçekleştirirken, sınıf içi etkinliklerde öğrenmelerin pekiştirilmesine ve uygulama yapmaya daha fazla zaman ayrılması amaçlanmaktadır. Bu sebeple öğrencilerin bilgiyi okul dışında kazanıp okulda pekiştirmesi sağlanacaktır."

 

 

Okulumuz öğretmeni Neylan BATTAL "Öğretmen de Benim Öğrenen de" E-Twinning projesini kurmuştur. Öğretmenimizi tebrik eder başarılar dileriz.


ı27-02-202127-02-202127-02-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi